ملکزاده اضافه کرد: فرهنگ امروزي ايران اسلامي نيز دستاورد تجربه زيستي هزاران سال بود و باشِ انسان ايراني در عرصه آب و خاکي که همه آن را ايرانَش ميخوانيم است. فرهنگي بس اصيل و پر مايه که حاصل پيوند ميان جسم ايراني و جان اسلامي است و حقيقتا کمتر اقليمي و کمتر کشوري در جهان امروز وجود دارد که چنين پيوندي ناگسستني ميان گذشته و حال و حتي آيندهاش در فرهنگش هويدا باشد و لذا بر ماست پاسداري و نگاهباني از اين فرهنگ خودي. در روزگار ما که هماکنون دهکدهاي جهاني هست فرهنگ ايراني در عرصه بينالمللي نيازمند عناصر شناسندهاي است تا بتواند با تکيه بر آن از حقانيت و اصالت خويش به گونهاي سزاوارانه دفاع کند.
وي ادامه داد: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور خصوصا در حوزه ميراث فرهنگي مفتخر است که همچون يگانه نهاد رسمي در جمهوري اسلامي ايران، چنين وظيفه بزرگي را بر دوش گرفته است، وظيفه حراست و صيانت از معني ايران و فرهنگ ايران زمين و براي محافظت و مراقبت از اين فرهنگ و صيانت آن و رساندنش از نسلي به نسل ديگر، آن هم بدون کم و کاست چه دانش و بينش و روشي بهتر از باستانشناسي ميتوان يافت.
وي افزود: علمي که کارکرد آن شبيه روح دميدن مسيحاگونه به بقاياي گنگ و مردهاي است که شايد خود نيز گذشتهاي را که داشته، به ياد نياورد از اين روست که باستانشناسي هميشه و همواره بازوي کوشا و توانمند سازمان براي هر چه جديتر و هر چه عميقتر کاويدن و شناختن فرهنگ ايران بوده و هست؛ چرا که بيشناخت هرگز نميتوان از فرهنگ و ميراث فرهنگي پاسداري کرد.
وي ادامه داد: پژوهشکده باستانشناسي نيز هماکنون براي همياري در بر دوش گرفتن رسالت سنگين صيانت از فرهنگ گرانسنگ سرزمينمان، گامهاي موثري برداشته از جمله برنامه بس پر اهميت تهيه و تدوين نقشه جامع باستانشناسي کشور که در زمره اهم فعاليتهاي جاري و آتي پژوهشکده ديده شده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: ناگفته پيداست که فراهم آوردن چنين نقشهاي تا چه اندازه ضروري و تا چه اندازه دشوار است و اين همان کاري است که همکاران متعهد ما در پژوهشکده باستانشناسي با درک تمامي اهميت و حساسيت آن بر عهده گرفتهاند.
دکتر ملکزاده تاکيد کرد: بايد بدانيم که چه داريم و کجا داريم و چگونه داريم تا هم بتوانيم به گونهاي دقيق از آن صيانت کنيم و هم به گونهاي واقعبينانه بدان مباهات کنيم.
ملکزاده خاطرنشان کرد: آينده باستانشناسي، آينده روشن و پر اميد است البته با هزاران سخن ناگفته و هزاران کلنگ نزده. اميد آن که برگزاري «يازدهمين گردهمايي سالانه باستانشناسي ايران» مجالي براي در کنار هم نشستنها، از همديگر آموختنها، ادامه خلاقانه گامهاي موثر برداشته شده در قبل و شروع راهکارهاي موثر، عميق، علمي و کاربردي در آينده باشد.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود با گراميداشت هفته پژوهش بر ضرورت تعامل هر چه بيشتر با اساتيد، محققان و باستانشناسان و تجليل از آنان تاکيد کرد.
وي با بيان اين که در عنوان اين گردهمايي عنوان «يازدهمين» ذکر شده است، پرسيد: با توجه به قدمت و تمدني که تاريخ ايران اسلامي دارد و با توجه به افتخاراتي که باستانشناسان ايران که به حق بايد آنان را هنرمندان گمنام ناميد؛ بايد امروز شاهد برگزاري چهلمين و يا پنجاهمين گردهمايي باستانشناسان باشيم تا در اين گردهماييها از نظرات و انديشههاي فکري اين باستانشناسان استفاده کنيم، چرا «يازدهمين»؟
معاون رئيسجمهور در ادامه صحبتهاي خود خطاب به «محمدحسين فراهاني» مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران گفت: پيشنهاد و توصيه من به شما اين است که تا 2 ماه آينده «خانه باستانشناسان ايران» با هدف گراميداشت مقام باستانشناسان و همچنين افکار و انديشههاي آنان افتتاح شود.
وي خاطرنشان کرد: اميدوارم تا قبل از پايان سال و شروع سال 92 شاهد افتتاح رسمي خانه باستانشناسان ايران با حضور باستانشناسان کشور باشيم؛ چرا که اين باستانشناسان هستند که ميتوانند تاريخ و تمدن ايران اسلامي را به تصوير کشيده و هويتبخشي کنند.
وي با بيان اين که به هيچ عنوان قبول ندارم که در سال يک يا دو بار گردهمايي باستانشناسان انجام شود اضافه کرد: باستانشناسان بايد همواره در کنار هم بوده و در يک محيط مناسب علمي و صميمي گرد هم آيند.
معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در ادامه صحبتهاي خود يادآور شد: هفته پژوهش يک تذکر به همه مديران است که در اين هفته از افکار و انديشههاي باستانشناسان ايران بايد تجليل شود.
وي خطاب به «پريسا محمدي»، رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: تجليل از باستانشناسان بايد به صورت جدي در دستور کار قرار گيرد و هفته پژوهش بايد هفتهاي باشد که تجليل از باستانشناسان و قرار گرفتن در کنار آنان براي تمامي مديران يک افتخار به حساب آيد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در بخش ديگري از صحبتهاي خود به باستانشناسان با تجربه و بازنشسته اشاره کرد و افزود: تجليل از باستانشناسان بازنشسته کشور نيز که اکنون در خانههاي خود نشستهاند بايد در دستور کار قرار گيرد.
وي ادامه داد: برخي از باستانشناسان با تجربه و بازنشسته اکنون در گوشه اتاقهاي خود نشستهاند بنابراين بايد با تجليل از آنها از افکار و انديشههاي اين اساتيد رونمايي کرد.
وي خاطرنشان کرد: باستانشناسي اگر چه يک نگاه سنتي است؛ اما در کنار اين نگاه سنتي داراي يک نگاه کاملا تخصصي است که اين موضوع مغفول واقع شده و بايد نظرات و انديشههاي باستانشناسان رصد شده و تبديل به کتاب و نشريه شود و در اختيار دانشجويان قرار گيرد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خاطرنشان کرد: اگر قرار است رو به جلو گام برداريم و هويتبخشي به تاريخ و باستانشناسي کشور داشته باشيم اين موضوعات بسيار مهم است.
ملکزاده خاطرنشان کرد: هفته پژوهش بايد در تمامي روزهاي سال و در 365 روز برگزار شود و تجليل از باستانشناسان و برگزاري جلسات تخصصي در دستور کار قرار گيرد.
وي در پايان صحبتهاي خود تاکيد کرد: افتتاح خانه باستانشناسان ايران ميتواند ما را در دستيابي به اين اهداف و برنامهريزيها کمک کند.
به گزارش ميراث آريا، يازدهمين گردهمايي سالانه باستانشناسي ايران همزمان با هفته پژوهش از 25 تا 28 آذرماه جاري در محل موزه ملي ايران در حال برگزاري است.
/108
انتهای پیام/